Ситуація з пожежею біля Чорнобиля повністю контрольована, – ДСНС

 

Голова ДСНС Микола Чечоткін під час засідання Кабміну 6 червня прокоментував ситуацію з лісовою пожежею у Зоні відчуження. Про це повідомила прес-служба ДСНС.

За його словами, ситуація повністю контрольована, розповсюдження пожежі призупинено, а її площу зменшено з 12 до 3 гектарів.

Він зазначив, що гасіння ускладнювалось сильним вітром з поривами 15-20 м/с, відсутністю просік та мінералізованих смуг, протипожежних розривів, а також неможливістю під’їзду пожежно-рятувальної техніки до окремих осередків загорянь.

Водночас, в окремих лісових кварталах був надзвичайно високий рівень радіації, тож до небезпечних осередків у тих місцях наземні сили не відправлялись. Там гасіння здійснювалось авіацією”, – зауважив Чечоткін.

Наразі, за даними ДСНС, відкритого горіння вже немає, спостерігається тління двох окремих осередків трави, повалених дерев, пеньків та підстилки.

У Києві області здійснюється посилений моніторинг радіаційного фону.

“Перевищень допустимих норм у Чорнобильській зоні та за її межами не зафіксовано” – наголосив Чечоткін.

Нагадаємо, пожежа почалася 5 червня. Ймовірною версією причин пожежі в Чорнобильській зоні називають підпал.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна