Пожежа під Чорнобилем: ЗМІ говорять про навмисний підпал смолоскипами

 

Станом на ранок середи, 6 червня, продовжується гасіння окремих осередків лісової пожежі, що спалахнула напередодні біля Чорнобильської АЕС.
Про це повідомив прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“Станом на 7.00 продовжується гасіння окремих осередків на загальній площі близько 5 га”, – йдеться у зведенні.

Тим часом поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі у Чорнобильській зоні.

“За фактом виникнення пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження лісових масивів)  Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи щодо встановлення причин пожежі, з’ясовують всі обставини задимлення та загоряння”, – зазначає прес-служба ГУ Нацполіції Київщини.

Правоохоронці також зазначили, що наразі у зоні відчудження поліцейські забезпечують охорону громадського порядку та пропускний режим.

Найбільш імовірною версією причин пожежі в Чорнобильській зоні називають підпал. На це вказують дані поліції та ДСНС, ідеться в сюжеті ТСН.

Зокрема, журналісти заявляють, нібито поліція на місці займання виявила три чи чотири смолоскипи.

Навмисний підпал міг мати на меті приховування слідів інших злочинів – наприклад, незаконної вирубки лісу.

Рятувальники в оцінках причин обережні: “На даний момент ще працюють підрозділи. Вже після ліквідації пожежі буде з’ясовано причину. Але слід зазначити, що вогонь був у різних місцях, тобто загоряння цієї підстилки було в різних місцях”, – пояснила представник ДСНС.

За даними пожежників, зайнялося коло 10:00 ранку, вогонь із трави перекинувся на ліс. Локалізувати пожежу заважає сильний поривчастий вітер.

На місці працюють близько 120 рятувальників, 30 одиниць техніки, а з повітря гасіння забезпечують літак Ан-32 і вертоліт Мі-8, які вже вилили на землю понад 30 тонн води.

Читайте також:
У Чорнобильській зоні горить ліс. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна