Військові Об’єднаних сил допомогли розмінувати околиці Південного. ФОТО

 

Підрозділи ЗС України зі складу Об’єднаних сил, реагуючи на заяву від Донецької обласної ВЦА та звернення місцевих мешканців селища Південне (Чигарі), провели розмінування місцевості навколо населеного пункту.

Як повідомляє прес-центр ОС, це відбулося 2 червня.

Зазначається, що підрозділи ГУ ДСНС у Донецькій області, які не включені до складу Об’єднаних сил, завдання із розмінування місцевості не виконували, перебуваючи в резерві.

Фотогалерея:

Чигарі - розмінування 1 Чигарі - розмінування 2 Чигарі - розмінування 3 Чигарі - розмінування 4 Чигарі - розмінування 5 Чигарі - розмінування Чигарі Південне - розмінування
<
>

Напередодні прес-служба ДСНС інформувала, що в селищі Південне Донецької області, на захід від Горлівки (нещодавно зайнята ЗСУ частина “сірої зони”, де триають активні бойові дії), фахівці групи піротехнічних робіт спільно з групою розмінування Збройних сил виявили 360 вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, повідомлося, що рятувальники виявили 30 гранатометних пострілів ВОГ-17 і один ВОГ-25, 15 гранат Ф-1, 10 ракет до РПГ-22 і 304 патрони калібру 7,62 мм.

Згідно з інформацією ДержНС, до розмінування залучалися шість чоловік особового складу та дві одиниці техніки.

Читайте також:
“Активна оборона”. Чи справді ЗСУ зайняли Чигарі під Горлівкою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна