Сенцов зустрінеться з архієпископом Київського патріархату

 

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент (Кущ) приїхав до колонії “Білий ведмідь” у російському місті Лабитнангі, аби зустрітися з українскьим в’язнем Олегом Сенцовим.
Ієрарха благословив на це патріарх Філарет, передає прес-служба УПЦ КП.

Спочатку Сенцов відмовлявся від зустрічі через атеїстичні переконання. Про це у “Фейсбуці” повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан. Наталію здивувало, що священик, який чимало робить для політв’язнів, не узгодив попередньо свій візит із самим Сенцовим. Вона додала, що в цьому випадку тиску російських силовиків чи адміністрації колонії не було.

Однак приблизно за дві години Каплан заявила, що ув’язнений все ж погодився на зустріч.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

31 травня стало відомо, що кримчанин Олександр Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копейську (Челябінська область) за однією справою з Сенцовим, оголосив про початок голодування з 31 травня в знак солідарності з Олегом Сенцовим.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що його стан стабільний, він отримує підтримувальну терапію від ФСВП. У чому саме полягає ця терапія, офіційні представники Росії досі не пояснили.

Громадяни України Сенцов і Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням нібито в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Кольченка – отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка у список політв’язнів.

У різних країнах світу 1 і 2 червня відбувається глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку Сенцова, який голодує вже майже 20 днів.

Читайте також:
Українські митці й зірки записали десятки звернень
до “футбольного світу” з приводу Сенцова. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна