Із квартири Вишинського вкрали документи через балкон, – адвокат

 

Пограбували квартиру керівника агентства “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді.
Принаймні про це заявив його адвокат Андрій Доманський.

“У квартирі все перевернуто, всі речі розкидані, попередньо зникли документи”, – написав адвокат у “Фейсбуці” ввечері 3 червня.

“Станом на 21.00, огляд місця інциденту завершено, сліди й речові докази вилучені, сусіди опитані”, – додав Доманський.

Він зазначив, що за попередньою версією, невідомі проникли через вікно балкона, хоча квартира розташована на третьому поверсі.

За словами адвоката, заяву подано, і відомості будуть внесені в ЄРДР.

“Приємно здивований оперативністю співробітників поліції і професіоналізмом їхніх дій на даному етапі слідства”, – додав Доманський.

Читайте також:
Апеляційний суд у Херсоні залишив “негромадянина” Вишинського під арештом.
ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 15 травня відбулося затримання Кирила Вишинського та обшуки в київському офісі “РИА Новости Украина”, який він очолює.
Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (“державна зрада”). Вишинському оголосили про підозру.

При обшуку в нього виявили медаль за здобуття Росією Криму, паспорт громадянина РФ тощо.

Обшуки було проведено також у квартирі кореспондента РІА “Новости” в Україні Людмили Лисенко та глави представництва російської держагенції Андрія Бородіна.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що Росія щомісяця виділяла на “РИА Новости Украина” 53 тисячі євро, які переводилися через фіктивну сербську фірму.

Херсонський міський суд 17 травня арештував Вишинського на два місяці – до 13 липня – без права внесення застави (заставу не передбачає 111-та стаття КК про державну зраду, яку йому інкримінують).

Читайте також:
Справа пропагандиста Вишинського: важливі нюанси та акценти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна