Бабченко просить за інтерв’ю $50 тис. і відмовляє “пропагандонам”

 

Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко, замах на якого розкрила СБУ через інсценізацію, просить журналістів залишити його в спокої і погоджується давати наступні інтерв’ю за 50 тис. доларів.
Як передає “Новинарня“, про це сам він написав у “Фейсбуці” вдень 4 червня.

Водночас Бабченко відмовився навіть за гроші дати інтерв’ю пропагандистському каналу “Росія”. Також Бабченка на зміг залучити канал “112 Україна”.

“Колеги, я все розумію. Але повірте – в мене зараз така купа проблем, мені потрібно вкотре життя заново з нуля будувати, щоб я міг думати ще й про те, як робити вам рейтинги і контент. Тому давайте так: 50 штук баксів – і ексклюзивне інтерв’ю ваше”, – написав Бабченко, який сам працює в Києві на кримськотатарському каналі ATR.

“Я шалено втомився. Я вичавлений повністю. Останні пару днів я був на межі нервового зриву. Будь ласка, не смикайте мене. Дайте ожити”, – додав фігурант справи про замах на вбивство.

При цьому Бабченко відмовляється навіть за гроші розмовляти з “пропагандонськими” каналами.

“Знаєте, хто погодився першим? Відразу? Навіть не торгуючись? Телеканал “Росія”. Так ось, друзі мої, якщо ви досі так нічого ще не зрозуміли, скажу вам простими словами – пропозиція тільки для ЗМІ, а не для бл***ких пропагандонів. Засуньте свої гроші собі в дупу і йдіть на***й, бл***і, і навіть не думайте мені писати ні з якими своїми бл***ми кривавими грошима – так доступно?” – заявив також Аркадій.

При цьому він пообіцяв обов’язково приїхати на канал “Росія” – “тільки пізніше. І на “Абрамсі”. І не для інтерв’ю”.

Заява Аркадія Бабченка про інтерв’ю за гроші обурила зокрема керівників і журналістів низки українських медіа, зокрема каналів “112 Україна”, ZIK, сайту “Страна.ua”.


Зокрема, в мережі розганяють допис ведучої програми “Бацман” на 112-му каналі, заступниці редактора сайту “Гордон” Олесі Бацман.

Подібний пост написала генпродюсер каналу ZIK Наталія Влащенко.

Журналістка проросійського видання “Страна.уа” Світлана Крюкова заявила, нібито вона продала з аукціону картину, яка зображує розкриття замаху на Бабченка як циркову виставу, і готова заплатити гроші, аби лише той сказав правду.

Після розкриття СБУ обставин замаху, що готувався, Аркадій Бабченко дав уже кілька великих інтерв’ю, зокрема Reuters, “Громадському” та ін.

Читайте також:
47 під загрозою: стало відомо, яких журналістів СБУ
прикриває через “справу Бабченка”

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві завдяки інсценуванню вбивства затримали організатора замаху.

Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченком та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Читайте також:
Шифруватися сенсу не бачу”: стало відомо, ким є “кілер” Бабченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна