Глава МОЗ нагадала, що в тюрмах РФ голодують 4 українські політв’язні

 

На сьогодні голодують четверо незаконно ув’язнених російською владою громадян України, які стали жертвами війни РФ проти України.
Про це заявила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Вона нагадала, що в усьому світі сьогодні українці та небайдужі люди вимагають звільнення українського режисера Олега Сенцова та всіх українців, які стали бранцями режиму Володимира Путіна.

“Від 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування за свободу в’язнів сумління, яких утримує російська політична влада. Сьогодні наш Олег голодує 20-й день. Він налаштований рішуче та готовий іти до кінця – або Кремль почне виконувати його вимоги, або Олег загине. До нього та до інших бранців Кремля не допускають ані українських, ані міжнародних лікарів. Вони повільно, але невідворотно помирають”, – зазначила Уляна Супрун.

Вона також нагадала, що 31 травня голодування оголосив ув’язнений кримський активіст Олександр Кольченко, який вимагає звільнити Сенцова. Його також засудили за сфабрикованими звинуваченнями за начебто тероризм. Олександр без їжі 3-й день.

Крім того, раніше на знак солідарності із Сенцовим голодування оголосив ув’язнений в Росії український військовий Олександр Шумков. Його голодування триває вже 10 днів.

“Найдовше голодує засуджений Росією в анексованому Криму український активіст Володимир Балух – 76-й день! Прокремлівський суд визнав його винним у збереженні боєприпасів, натомість правозахисники зазначають, що його заарештували за прапор України на його власному подвір’ї”, – нагадала Супрун.

Глава МОЗ переконана: коли в РФ цього місяця проходитиме фінал чемпіонату світу з футболу, росіяни мають на кожному кроці чути вимоги звільнити українців.

“Борці з кремлівським імперіалізмом, зрештою, захищають весь світ”, – додала Супрун.

Як повідомляла “Новинарня“, 1-2 червня у Києві та інших містах проходить акція #SaveOlegSentsov. Учасники акції закликають світову спільноту чинити тиск на російську владу, щоб вона звільнила Сенцова та інших незаконно ув’язнених в РФ та тимчасово окупованому Криму українців.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна