У слідства по справі Бабченка є список 47 потенційних жертв спецслужб РФ

 

У результаті оперативної комбінації із “вбивством” Аркадія Бабченка слідство отримало список з 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Ці слова генпрокурора Юрія Луценка наводить його прес-секретарка Лариса Сарган.

Переважно це відомі українські та екс-російські журналісти.

“Сьогодні вони повідомлені про небезпеку і організовується їхній захист”, – додає очільник ГПУ.

Також Луценко зауважив, що українські правоохоронці використовували імітацію вбивства понад 30 разів протягом останніх 2,5 років.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві завдяки інсценуванню вбивства затримали організатора замаху.

Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченком та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Читайте також:
“Кров була справжня – свиняча”: Бабченко розповів, як його “вбивали”. ВІДЕО

“Шифруватися сенсу не бачу”: стало відомо, ким є “кілер” Бабченка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна