“Літній тариф”: залізничні квитки знову подорожчали

 

Квитки на потяги “Укрзалізниці” подорожчали з 1 червня на 6% у зв’язку з настанням літнього сезону. Ця зміна не є нововведенням, протягом року компанія регулярно підвищує або знижує ціну проїзду відповідно до різних календарними періодами, передає ЦТС.

Коефіцієнт 1,07 до базової ставки тарифу, який вступив в силу з червня, буде діяти до кінця серпня, після чого у вересні буде застосовуватися коефіцієнт 1,02 – тобто відбудеться зниження на п’ять процентних пунктів.

Наприкінці травня діяв коефіцієнт 1,01, тобто на 1% вище базової ставки проїзду, тому 1,07 – це підвищення на 6% в порівнянні з попереднім періодом.

Як повідомляла “Новинарня“, “Укрзалізниця” 30 травня збільшила ціни на залізничні квитки на 12%. Тарифи були проіндексовані у всіх категоріях поїздів та вагонів (крім вагонів 1-го класу поїздів Інтерсіті+), що курсують територією України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна