Контрактника-дезертира, що втік із зони АТО, посадили на 3 роки

 

Дарницький районний суд Києва 31 травня розглянув справу за обвинуваченням солдата-контрактника у самовільному залишенні місця служби (ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України). Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Обвинувачений проходив військову службу у підрозділі, який дислокується в зоні АТО (Донецька область Добропільський район). Солдат-артилерист самовільно на цілих 5 місяців залишив місце служби – з 20 січня по 20 червня 2017 року. Слідством встановлено, що військовий-утікач діяв без поважних причин.

Справу проти дезертира було порушено ще у червні 2017 року. Суд визначив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та заборонив цілодобово залишати розташування військової частини. Однак 10 серпня він вдруге втік з частини.

9 травня 2018 року чоловіка затримали.

Вироком суду обвинуваченому призначено реальну міру покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

Читайте також:
Два бійці ЗСУ дезертирували із військової частини на Луганщині, – штаб ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна