“Вбивство” Бабченка: Порошенко, Аваков та сам Бабченко відповіли на критику Заходу

 

Українські високопосадовці 31 травня прокоментували невдоволення ОБСЄ та міжнародних медіаорганізацій щодо інсценізацієї СБУ вбивства Аркадія Бабченка.

На цю тему зокрема висловився президент Петро Порошенко під час візиту до Івано-Франківської області.

“Весь світ побачив справжнє обличчя нашого ворога – засилають зброю, цілі вантажівки, засилають гроші, щоб вбивати українців, вбивати журналістів, державних діячів. Коли ми їх схопили на гарячому, то кажуть, що ми не так діємо. Вам не українців треба засуджувати, а Росію. Українці роблять все можливе, щоб триматися разом і захистити себе. Запевняю вас, так буде і надалі”, – цитує Порошенка його прес-служба.

Голова МВС Арсен Аваков на брифінгу запевнив, що якби була можливість робити такі операції з інсценуванням смерт щодо всіх інших резонансних випадків, то правоохоронці робили б їх щодня.

“Мені дивні заяви багатьох міжнародних організацій, які кажуть: “Що це так?! Дезінформували наше суспільство!” Ви що, хотіли, щоб Бабченко був убитий, і ви на цьому прикладі дали, ось – Amnesty International або “Репортери без кордонів” – у нас ще один загиблий журналіст?” – наводить його слова “Українська правда“.

Не оминув цю тему і сам Аркадій Бабченко.

“Бажаю всім високоморальним неприпустителям (тобто тим, хто називає поширення дезінформації про вбивство неприпустимим – “Новинарня“) потрапити в таку ж ситуацію – нехай покажуть прихильність приницпам високої моралі і помруть з гордо піднятою головою, неприпустимо не вводячи ЗМІ в оману. Ну, щоб справи зі словами не розходилися. Успіхів, удачі, кілера вам під двері – вірю в вас, хлопці, ви не осоромите!”, – пише він у коментарях на “Фейсбуці”.

Він також оприлюднив розлогий допис, іронізуючи над тими, кого обурила спецоперація.

Тим часом у Євросоюзі відзначають, що така операція викликана необхідністю України захищати свої інтереси в умовах російської агресії. Про це заявила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє “Укрінформ“.

“Україна перебуває у складній безпековій ситуації… У цьому контексті Україна, як й усі інші країни, має право захищати свої національні інтереси та свою територію”, – прокоментувала представниця Єврокомісії.

Косьянчич зазначила, що в ЄС із полегшенням сприйняли інформацію та раді, що Бабченко живий. Вона додала, що ЄС перебуває у контакті з українськими друзями, щоб отримати більше інформації про ситуацію, що склалася.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченом та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Читайте також:
У прекрасній Росії майбутнього армія має бути заборонена до хрінів собачих,
– Бабченко

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна