У Чернівцях бойовика “ДНР” посадили на 10 років. Заочно

 

Шевченківський районний суд Чернівців заочно виніс вирок мешканцю Донеччини за участь у діяльності терористичної організації “ДНР”.

Правоохоронці встановили, що мешканець міста Дружківка у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань. У складі бандформування він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту, а також Горлівки, Пісків, Ясинуватої та Авдіївки.

Перебуваючи на посаді так званого заступника командира підрозділу, злочинець продовжує вести бойові дії проти української армії.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1  ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації), та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно.
Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання та приведення судового вироку до виконання.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області, повідомив прес-центр СБУ.

Нагадаємо, раніше у травні цей самий Шевченківський суд Чернівців виніс вирок прес-секретарці ватажка “ДНР” Захарченка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна