Стало відоме ім’я підозрюваного в організації замаху на Бабченка. ФОТО, ОНОВЛЕНО

оновлено

Затриманий 30 травня чоловік, якого підозрюють в організації замаху на Аркадія Бабченка – це Борис Львович Герман.
Про це в четвер, 31 травня, повідомила прес-служба Шевченківського районного суду Києва.

Цей суд має розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою. Герману наразі інкримінують ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини).

Під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак назвав організатора замаху “громадянином Г”.

ОНОВЛЕНО. Волонтер Родіон Шовкошитний поширив посилання на профіль у “Фейсбуці”, що нібито належить саме цій людині.

На цій сторінці вказано, що її власник живе в Києві, йому 50 років.

Чоловік не є надто активним дописувачем у соцмережі. На сторінці є проукраїнські дописи, зокрема на тему АТО та волонтерства. Судячи з деяких постів, Герман при цьому налаштований опозиційно до нинішньої української влади.

За даними сайту “Посіпаки”, людина з таким ім’ям була помічником двох нардепів минулих скликань.

Борис Львович Герман була помічником народного депутата 5-го скликання від Соціалістичної партії Михайла Гончарова, а також народного депутата 6-го скликання від Партії регіонів Ігора Плохого.

Адвокат Германа Євген Солодко каже що його підзахисний – волонтер і виконавчий директор українсько-німецького СП “Шмайсер”, яке нібито має давні виробничі відносини з Міністерством оборони, “модернізує і створює найпотужніші снайперські комплекси на базі існуючого армійського озброєння”.

Однак на сайті підприємства “Шмайсер” зазначено, що воно відоме на ринку передусім виробництвом газових та сигнальних пістолетів, пістолетів та револьверів для відстрілу гумових куль і боєприпасів для них.

Про виробництво снайперських гвинтівок та оптики нічого не зазначено.

Реальні армійські волонтери не знають такого волонтера ЗСУ, як Борис Герман.

ОНОВЛЕНО. Як пише ФБ-сторінка “Анафема“, батько Бориса Лев Герман – давній соратник і партнер по бізнесу Семена Могилевича. А член “чудової сімки”, соратник Віктора Медведчука Юрій Карпенко – онук Лева Германа і племінник підсудного Бориса Германа.
“Сам Лев Герман ніколи не афішував свого зв’язку із Медведчуком, але пристроїв до нього своїх родичів, які багато років працювали із агентом Путіна.
Юрій Карпенко був пов’язаний з юридичним бізнесом Медведчука – адвокатською кампанією “БЕН-ІСРАЕЛЬ ЕНД К.”, а Борис Герман був співзасновником компаній, пов’язаних із нерухомістю та виробництвом зброї”, – пише “Анафема”.

Зазначимо, що Євген Солодко – адвокат екс-лідера фракції “Регіонів” Олександра Єфремова та ватажка “тітушок” Юрія Крисіна.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченом та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Читайте також:
У прекрасній Росії майбутнього армія має бути заборонена до хрінів собачих,
– Бабченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна