На Черкащині СБУ “накрила” сепаратистку, яка поширювала “Русскую весну”

 

Співробітники СБУ спільно з Нацполіцією у місті Сміла на Черкащині викрии місцеву мешканку на розповсюдженні сепаратистських матеріалів.

Правоохоронці встановили, що зловмисниця виготовляла брошури “Русская весна”, відбираючи інформацію в інтернеті на антиукраїнських ресурсах. Потім вона розповсюджувала роздруковані на принтері агітки серед проросійськи налаштованих мешканців міста, інформує прес-центр СБУ 31 травня.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці виявили понад 200 примірників сепаратистських брошур.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 300 Кримінального кодексу України (“Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості”). Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
У Молдові посадили 8 людей, що воювали на Донбасі за сепаратистів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна