Працівники “Нафтогазу” отримають $46 мільйонів премій за судову перемогу над “Газпромом”

 

Наглядова рада НАК “Нафтогаз України” прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у зв’язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді в спорі  з “Газпромом” щодо транзитного контракту. Про це повідомила прес-служба “Нафтогазу”.

Загальний обсяг виплат – 1% від суми виграшу в арбітражі. Оскільки сума виграшу становить 4,6 млрд доларів, то премія складе 46,3 млн дол. З цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад 9 млн доларів.

“До переліку співробітників компанії, які отримають премію, включено 41 особу, які прямо чи опосередковано внесли значний вклад у досягнення цього результату. Цей перелік не обмежується топ-менеджментом компанії, а сума премії залежить від особистого вкладу кожного працівника”, – пояснюють у “Нафтогазі”.

Очікується, що у травні цього року буде виплачено першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн гривень). Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності Нафтогазу за 2017 рік. Решта премії буде виплачуватись протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу (2,6 млрд дол. США).

За оцінкою Нафтогазу загальний позитивний економічний ефект для компанії від двох арбітражів склав 85,1 млрд дол.

Читайте також:
“Газпром” подав нову апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу. “Нафтогаз” кепкує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна