Польща пропонує призначити спецпредставника ООН по Україні

 

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович пропонує Організації Об’єднаних Націй призначити свого спеціального представника по Україні. Про це він заявив журналістам 29 травня в кулуарах штаб-квартири ООН після закінчення засідання Ради безпеки з українського питання, повідомляє сайт “Крим.Реалії

“Ми обговорювали цю ідею з польськими експертами, я консультувався з Павлом Клімкіним, і ми вирішили винести цю ідею до порядку денного”, – пояснив польський міністр.

За словами дипломата, у нього ще немає конкретної кандидатури і різні люди можуть розглядатися для призначення на цю посаду. Чапутович вважає, що цей крок міг би істотно допомогти у врегулюванні на Донбасі і прогнозує, що його підтримають багато країн. У той же час, перешкодою знову може стати небажання Росії вирішувати проблему.

Чапутовіч також зазначив, що нормандський формат, на його думку, є не дуже успішним, тому залучення до вирішення проблеми ще й такого інституту як ООН може істотно допомогти змінити ситуацію на Донбасі.

Читайте також:
Усе про “український” Радбез ООН: пропозиція миру, портрет загиблої, реакція РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна