Кривава ДТП у Харкові: обом водіям продовжили арешт

 

Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для фігурантів Олени Зайцевої і Геннадія Дронова. Про це розповіла прес-секретарка прокуратури Харківської області Віта Дубовик, передає “Укрінформ“.

“Запобіжний захід щодо обох фігурантів у справі про смертельне ДТП продовжили на два місяці”, – відзначила Дубовик.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця представив суду два відео з бодікамер патрульних на місці аварії, де зафіксовано, що Зайцева зізнається патрульному, який попросив її пред’явити посвідчення водія, що у неї немає при собі документів, і їх повинні привезти.

У той же час, адвокат Зайцевої Юлія Козир після перегляду відео відзначила, що неясно, які саме документи повинні були привезти дівчині, і тому не можна стверджувати, що вона була за кермом без посвідчення водія.

Наступне засідання суду відбудеться 5 червня.

Як інформувала “Новинарня“, резонансна ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня 2017 року. Олена Зайцева, прийомна дочка відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло на великій швидкості, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував підприємець Геннадій Дронов.
Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів і грубо порушує ПДР уже не вперше. У свою чергу захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.
Захист Дронова звинувачення спростовував, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло.
Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати його потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру у порушенні ч. 3 ст. 286 КК України (“порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян”). По цій статті обвинувачують і Олену Зайцеву.

Читайте також:
У Харкові спалили авто прокурора з “убойного відділу” –
чоловіка судді у справі смертельного ДТП. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна