За війну проти України вже отримали вироки 32 росіянина, – Матіос

 

З початку війни до кримінальної відповідальності за рішенням судів притягнуті 32 громадянина Російської Федерації, які воювали на Донбасі проти України.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у вівторок, 29 травня, в Харкові на міжнародній конференції “Реформування системи військової юстиції України: сучасний стан та перспективи”, повідомляє “Укрінформ“.

“З початку роботи цього управління з фіксації злочинів агресії проти України до кримінальної відповідальності, з судовими вироками, притягнуто безпосередньо 32 громадянина РФ, які воювали на боці терористів або були безпосередньо військовими РФ”, – сказав Матіос.

Крім того, військові прокурори повідомили про підозру ряду російських військових керівників, нагадав він.

Як передає “Новинарня“, основна частина промови Матіоса стосувалася закликів створити Державне бюро військової юстиції, оскільки Державне бюро розслідувань неспроможне розслідувати злочини військових та проти військових.

Читайте також:
“Сьогодні-завтра в колонію”.
Вирок російському найманцю Агєєву вступив у силу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна