У Бельгії терорист застрелив трьох людей

 

Невідомий застрелив трьох людей, включаючи двох поліцейських та перехожого, у бельгійському місті Льєж 29 травня. Ще двоє співробітників поліції отримали поранення, повідомляє “Укрінформ“.

Інцидент стався зранку в центральній частині міста. Озброєний чоловік також захопив заручницю – прибиральницю місцевої школи. У результаті реагування спецназу поліції нападника було застрелено.

Прокуратура кваліфікувала подію як терористичний акт. Розслідування передано на федеральний рівень.

Поліція наразі не називає ім’я нападника. Але, за даними бельгійської газети Le Soir, ним може бути Бенджамін Ерман (Benjamin Hermann), 1985 року народження. Чоловік лише напередодні звільнився з місць позбавлення волі, раніше неодноразово притягувався до відповідальності за грабежі та хуліганські дії. Він також може бути пов’язаний з радикальними угрупованнями.

Читайте також:
Стрілянина в американській школі: щонайменше 10 загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна