ООС: 37 обстрілів за добу, шість бійців поранені, три бойовики знищені

 

Минулої доби, 28 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил інтенсивність бойових дій залишалася стабільно високою, обстановка складною та контрольованою. Про це повідомляє прес-центр ООС у ранковому зведенні.
Активні бойові дії тривали з найбільшою інтенсивністю в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, що на Луганському напрямку, а також Світлодарськ, Новоселівка Друга, Мар’їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Водяне, Широкине – на Донеччині.

Російсько-окупаційні війська 37 разів за добу порушували “режим тиші”, зокрема дев’ять разів застосовували міномети калібру 82 та 120 мм.

На обстріли противника з мінометів та стрілецького озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповідали вогнем.

Під час бойових дій минулої доби шість наших військовослужбовців отримали поранення, їх невідкладно евакуйовано до шпиталів.

За даними розвідки, трьох окупантів знищено та п’ятьох поранено.

“Минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушили норми міжнародного гуманітарного права, здійснюючи теракти проти мирного населення. Так, близько 5-ї години ранку окупанти обстріляли з гранатомету населений пункт Чермалик. Близько 11:40, прикриваючись житловими кварталами Горлівки, вели обстріл із міномета по селищу Залізне, внаслідок чого загинула 15-річна дівчинка. Близько 15-ї години терористи відкрили вогонь по населеному пункту Південне, завдавши осколкових поранень мирному мешканцю.
За фактами обстрілів мирних населених пунктів російсько-окупаційними військами порушено кримінальні справи”, – сказано у зведенні.

Поточної доби, станом на 7:00 ранку, втрат наших військ немає.

Читайте також:
54-та бригада на Світлодарці зайняла ворожу позицію
і помстилася за побратима. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна