У Борисполі затримали нігерійця, який намагався підкупити прикордонника

 

В аеропорту “Бориспіль” українські силовики затримали громадянина Нігерії, який на в’їзді в Україну намагався підкупити прикордонника.

Як повідомили “Новинарні” у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону, інцидент у Борисполі стався в неділю, 27 травня, о 21:44.

“Затримання відбулося безпосередньо під час передачі нігерійцем начальнику 2-ї групи паспортного контролю 4-го відділення інспекторів прикордонної служби ВПС «Бориспіль» неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США за пропуск на територію України.
Отримавши пропозицію від нігерійця за хабар порушити закон, офіцер-прикордонник відмовив йому та повідомив про цей факт правоохоронні органи”, – ідеться в повідомленні.

Іноземець затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі військова прокуратура Дарницького гарнізону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом надання старшому лейтенанту прикордонних військ України неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії.

У прокуратурі зазначають, що ч. 3 ст. 369 ККУ передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
Користувачів соцмереж обурили розмальовані обличчя прикордонників,
що зустрічали “Реал” та “Ліверпуль”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна