Президент УЄФА: Фінали ЛЧ не можуть приймати міста, де фани ночують у гаражах

оновлено

Президент УЄФА Александер Чеферін розкритикував владу Києва за те, що не змогла забезпечити уболівальникам, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів-2018, гідні місця ночівлі за прийнятними цінами.

“Раніше люди, які приймали рішення про місце проведення фіналу ЛЧ, говорили: “Хочу дати вам гру”. Тепер же місто надає повне досьє, а також свої конкурентні переваги. Київ прекрасний, але фанати не можуть орендувати кімнату за сотні євро. В майбутньому я пропонуватиму, щоб присутність готельної інфраструктури була визначальною при виборі міста, яке приймає фінал єврокубка. Проведення фіналу не повинні вигравати міста, в яких фанати змушені ночувати в гаражах”, – сказав Чеферін у коментарі New York Times, яке цитує Footboom.com.

ОНОВЛЕНО. Коментар президента УЄФА був частиною контраверсійної статті “Нью-Йорк таймс”, що вийшла друком 21 травня.
Тоді як після фіналу ЛЧ, 27 травня, під час зустрічі з мером Києва Віталієм Кличком Александр Чеферін подякував місту за “фантастичний фінал” і сказав, що він був проведений “без жодної помилки”.

Як відомо, у фіналі Ліги чемпіонів 26 травня 2018 року в Києві мадридський “Реал” переміг “Ліверпуль” з рахунком 3:1, уперше вигравши ЛЧ три сезони поспіль.
Матч на НСК “Олімпійський” пройшов з аншлагом, до столиці України прилетіли десятки тисяч уболівальників з Іспанії та Британії. Водночас багато хто з них скаржився на спекулятивні ціни за ночівлю в київських готелях.

Читайте також:
Порошенко ініціює проведення в Києві Суперкубка чи фіналу Ліги Європи УЄФА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна