Кім Чен Ин і Трамп таки планують історичний саміт

 

Лідер КНДР Кім Чен Ин підтвердив свою прихильність до “повної” денуклеаризації Корейського півострова та до запланованої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.
Про це заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін після переговорів з північнокорейським лідером у демілітаризованій зоні 26 травня, передає Reuters.

У Вашингтоні президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що підготовка до саміту 12 червня з Кім Чен Ином успішно продовжується, незважаючи на попередню заяву про скасування зустрічі, зазначає агенція.

Мун і Кім провели несподівану зустріч в суботу, 26 травня, підтвердивши, що саміт Північної Кореї і США в Сінгапурі має відбутися.

“Кім і я погодилися, що саміт 12 червня має бути проведений дуже успішно, і що наше прагнення до денуклеаризації корейського півострова і вічного режиму миру не повиненні бути зупинені”, – сказав Мун Чже Ін.

Він та Кім Чен Ин зустрілися на тлі непевності щодо проведення історичного саміту між КНДР та США.
24 травня Дональд Трамп скасував саміт, хоча КНДР ліквідувала свій ядерний полігон, але вже наступного дня заявив про шанс на його проведення.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна