Головна сенсація “Ролан Гарроса”: українка Козлова на старті вибила діючу чемпіонку

 

Українська тенісистка Катерина Козлова стала автором головної сенсації першого ігрового дня на відкритому чемпіонаті Франції – “Ролан Гаррос-2018”.

У неділю, 27 травня, 24-річна уродженка Миколаєва обіграла в першому раунді торішню чемпіонку змагань Олену Остапенко з Латвії, посіяну під 5-м номером – 7:5, 6:3.

Раніше єдиною чемпіонкою турніру, яка програла в першому ж колі через рік, була росіянка Анастасія Мискіна (2005), передає TennisUA.org.

Відтак після “Гарроса” Остапенко покине першу десятку світового рейтингу WTA.

Для Козлової це перша перемога над тенісисткою топ-5. Катерина вдруге в кар’єрі пройшла у друге коло турніру серії “Великого шолома” (досі був відкритий чемпіонат США-2017).
До відкритого чемпіонату Франції в цьому сезоні Козлова – третя ракетка України – зіграла лише один матч (минулого тижня в Нюрнберзі)

Також у перший день основної сітки “Ролан Гарроса” свій матч виграла найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна: українка, посіяна на турнірі під 4-м номером, перемогла Айлу Томлянович з Австралії – 7:5, 6:3.

Читайте також:
Світоліна побореться за статус першої ракетки світу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна