Справа про вибух в угорському товаристві Закарпаття пішла до суду

 

Обвинувальний акт щодо двох нападників на Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) скеровано до суду.
Про це 24 травня повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

“За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом Служби безпеки України в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на Товариство угорської культури “Закарпаття”, – сказано в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, закарпатський обласний офіс Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС, ТУКЗ) в Ужгороді, за адресою Православна набережна, 5, спершу намагалися підпалити 4 лютого, кинувши у вікно пляшку із запальною сумішшю. Тоді підпал не завдав великої шкоди, було пошкоджено тільки скло.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що підпал вчинили двоє польських радикалів.

Уранці 27 лютого було скоєно другий підпал, із застосуванням вибухівки. Як і перший, він спричинив різку реакцію Угорщини.
Пожежа, що виникла через вибух, знищила фактично майно в приміщенні.

Як заявляють у прокуратурі, досудовим розслідуванням встановлено та доведено причетність до вчинення даного злочину чотирьох осіб, серед яких троє громадяни України та один – Молдови.
На початку березня, правоохоронці затримали двох безпосередніх виконавців у місті Кропивницький, з них один АТОвець. Ще двоє (один з яких є організатором) – оголошені у міжнародний розшук. Повідомлялося про втечу організатора у Придністров’я.

Дії підозрюваних кваліфіковані як готування до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна вчинення групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна