Нападники розпорошили сльозогінний газ у головній резиденції УПЦ Київського патріархату

 

Невідомі хулігани розпорошили сльозогінний газ у резиденції УПЦ Київського патріархату на вулиці Пушкінській, 36 у Києві.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр УПЦ КП.

“25 травня 2018 року ввечері у приміщенні Київської патріархії стався хуліганський інцидент. Двоє невідомих розпорошили сльозогінний газ, від чого постраждала економ Патріархії монахиня Варвара. Своїх дій нападники ніяк не пояснювали”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що невідомі втекли, їх розшукує поліція.

Внаслідок інциденту інших постраждалих або якоїсь загрози немає. У матушки Варвари “стрес і наслідки від газу”, додали в Київському патріархаті.

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “хуліганство”.

У департаменті комунікації ГУ Нацполіції Києва повідомили, що, за даними з КП, “у приміщення забігли двоє невідомих та з хуліганських спонукань застосували газовий балончик. Внаслідок розпилення речовини отруїлася служниця”.

На Пушкінську приїхали екіпажі патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група Шевченківського районного управління.

“Повідомлення зареєстрували у Журналі єдиного обліку Шевченківського управління поліції. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські проводять першочергові слідчі дії та встановлюють місцезнаходження правопорушників”, – ідеться в повідомленні ГУ НП.

“За попередньою оцінкою інцидент може бути викликаний бажанням якихось осіб чи сил загострити ситуацію в суспільстві та в церковному середовищі в умовах очікування рішення Вселенського патріарха щодо видання Томосу про автокефалію Церкви в Україні”, – заявив прес-центр УПЦ КП.

Читайте також:
За два місяці Вселенський патріархат може надати автокефалію
Помісній українській церкві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна