Доповідач ПА НАТО: Росія відповідальна за порушення прав людини на окупованих територіях

 

У доповіді Парламентської асамблеї НАТО відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях України та Грузії покладається на Росію.
Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова постійної делегації у ПА НАТО, нардеп від БПП Ірина Фріз.

“У доповіді, що була представлена головним доповідачем Уллою Шмідт, зазначаються масові порушення прав людини на окупованих територіях України. Доповідачі підтримали тези щодо відповідальності Росії за порушення прав людини не тільки на сході України, але й в Абхазії та Південній Осетії”, – йдеться у повідомленні.

На думку Шмідт, швидке вирішення конфлікту на Донбасі є нереалістичним. Однак вона визнає, що “керівництво України прагне говорити з людьми, а не вирішувати конфлікт військовими методами”.
А головним завданням, за її словами, зараз є припинення вогню, яке ігнорується з боку самопроголошених республік.

Як відзначила Фріз, доповідач чітко розподіляє ситуацію на Донбасі та в Криму.

У доповіді також міститься висновок про те, що країни мають посилювати тиск на РФ.

Улла Шмідт зазначила у виступі, що президент РФ Володимир Путін продовжив “незламний курс на авторитаризм, використовуючи механізми утисків та призначень в ручному режимі більше ніж Сталін свого часу. Він зацікавлений у збережені вичерпно своєї влади”.

“Під час виступу від делегації акцентувала увагу на продовженні порушень міжнародного права Росією, зокрема в акваторії Азовського й Чорного моря”, – зазначає Фріз.

Як відомо, весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО почалася у п’ятницю, 25 травня, у Варшаві.
Упродовж чотирьох днів 260 делегатів з 29 країн-членів Альянсу, представники 16 асоційованих країн та спостерігачі з восьми країн, міжнародні експерти розглядають актуальні питання безпеки, зокрема і гібридні загрози з боку Росії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна