Активіст із Дніпра “віджав” у фанатів “Ліверпуля” “радянський” банер. ФОТО

 

Український волонтер відібрав у фанатів “Ліверпуля” червоний прапор із великими літерами “U.S.S.R” (“СРСР”).
Як передає “Новинарня“, інцидент стався в Києві у парку імені Шевченка, який у день фіналу Ліги чемпіонів, 26 червня, є офіційним місцем перебування прихильників англійського “Ліверпуля”.

Банер “декомунізував” Владислав Тітарєв із міста Дніпро, відомий як член міськвиконкому Дніпра, співзасновник проекту “Народна армія”, яким опікується футболіст Роман Зозуля, куратор Академії футболу Ротаня і Зозулі, екс-помічник нардепа Бориса Філатова, радник мера з питань спорту.
Також він знаний як Кузьмич – колишній лідер ультрас “Дніпра”.

Тітарєв розмістив у “Фейсбуці” фото, на якому він позує біля парку Шевченка у футболці збірної України з перевернутим банером із написом “Back in the USSR. L12 Reds”.

“Довелось згадати молодість і пояснити, щто в назад в СРСР ми не сильно хочемо…” – написав дніпрянин.

Варто зазначити, що у неділю в центрі Києва перебувають десятки тисяч іноземців, які прибули на фінал Ліги чемпіонів.
Столичні правоохоронці вдень повідомили про 26 інцидентів, пов’язаних із вболівальниками з різних країн. Зокрема, слідчі розпочали 15 кримінальних проваджень, із них 10 крадіжок, три хуліганства і два шахрайства. Окрім того, складено два адміністративні протоколи на іноземних громадян за скоєння ДТП без потерпілих та розпиття алкогольних напоїв поблизу готелю в Дарницькому районі столиці. Інші зареєстровані події мають “інформаційний характер”, повідомили у поліції.

Як відомо, фінальний матч Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня у Києві на НСК “Олімпійський”. Трофей розіграють іспанський “Реал” (Мадрид) та англійський “Ліверпуль”. Початок гри о 21.45.

На гру приїхали король Іспанії Хуан Карлос (він батько нинішнього короля Філіпа VI, але після зречення від престолу на користь сина зберіг свій монарший титул), прем’єр Болгарії Бойко Борисов, інші високопоставлені гості.

Читайте також:
На фіналі жіночої Ліги чемпіонів вивісили банер про український Сімферополь.
ФОТО

Порошенко ініціює проведення в Києві Суперкубка чи фіналу Ліги Європи УЄФА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна