Українців обурили розмальовані обличчя прикордонників, що зустрічали “Реал” та “Ліверпуль”

 

Фіналісти Ліги Чемпіонів, “Ліверпуль” та мадридський “Реал”, прилетіли до Києва ввечері 24 травня. Британська команда приземлилася у аеропорту “Жуляни”, іспанська – в “Борисполі”.

Прикордонникам, які зустрічали команди, розмалювали обличчя у клубні кольори: червоний з білим (“Ліверпуль”) та білий з фіолетовим і жовтим (“Реал”). Планувалося, що так само зустрічатимуть і вболівальників, для чого розмалюють обличчя близько 80 прикордонників.

Проект під назвою “Shocking Welcome” підтримала київська мерія. Поліція від участі в ньому відмовилася, а ДПСУ – погодилася.

“Для нас це була гарна можливість продемонструвати, що у Держприкордонслужбі працюють відкриті і сучасні люди, які дуже раді привітати гостей у Києві. Сподіваюсь, що гравцям було приємно побачити обличчя наших працівників у кольорах їхніх команд. Ми готові забезпечити таку ж теплу зустріч і для вболівальників”, – цитує голову ДПУ Петра Цигикала прес-служба КМДА.

Автор ідеї Генадій Курочка зазначив, що окрім демонстрації української гостинності проект “Shocking Welcome” покликаний мінімізувати незручності під час проходження футболістами паспортного контролю.

Судячи з коментарів у соцмережах, більшість українців цю ініціативу сприйняла негативно. На думку інтернет-користувачів, розмальовані обличчя принижують військовослужбовців перед іноземцями, роблять їх схожими на “аніматорів” та “клоунів”.

“Як на мене, це якесь шароварне прєсмиканіє перед імпортними чуваками з бусамии, карго-культ в чистому вигляді і демонстрація комплексу меншовартості. “Рекція соцмереж” – це не показник звичайно, але думаю ви бачите її і те, що зі мною багато хто згоден. Цього б не було, якби біля трапу їх зустрічали розмальовані хостесс якісь, та будь-хто, тільки не бійці прикордонної служби (поліції, НГУ, ЗСУ) яких ви перетоврили в клоунів”, – пояснив Курочці свою позицію відомий волонтер Роман Сініцин.
shocking_welcome shocking_welcome shocking_welcome shocking_welcome shocking_welcome
<
>
Фото прес-служби ДПСУ
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна