Після анексії до Криму потайки завезли до мільйона росіян, – Джемілєв

 

Після анексії Росією Криму на півострів масово завозяться російські переселенці з метою витіснити місцеве населення. Про це в інтерв’ю “Укрінформу” заявив Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він зауважив, що примусова зміна демографічного складу на окупованій території, відповідно до Женевської конвенції 1949 року, відноситься до розряду військових злочинів. Тому дані про ці процеси ретельно приховуються.

“У пресі було повідомлення про те, що на території Криму знаходиться 250 тисяч російськомовних людей, привезених з Луганської та Донецької областей. Крім того, ще у 2014 році повідомляли про 15 тисяч офісних працівників, яких вони привезли. Але, за різними оцінками, на територію Криму завезено близько півмільйона росіян. Разом з тим, наші співвітчизники, які приїжджали з Криму, кажуть про те, що насправді їх більше. Передбачається, що йдеться про 850 тисяч і до мільйона переселенців”, – пояснив кримськотатарський лідер.

Читайте також:
Джемілєв розповів, скільки татар проголосували на псевдовиборах у Криму та як на них тиснули

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна