СБУ затримала російських “дігерів”, що за завданням ФСБ знімали підземні комунікації. ФОТО, ВІДЕО

 

Співробітники СБУ викрили двох громадян Росії, які в інтересах ФСБ збирали інформацію про системи підземних комунікацій об’єктів критичної інфраструктури України.

Затримані молодики, які належать до руху “дігерів”, зізналися, що в січні цього року були завербовані ФСБ. За завданням “куратора” вони повинні були збирати інформацію про підземні об’єкти, що розташовані насамперед у великих промислових містах та столицях країн ЄС, а також в Україні.

Іноземців затримали під час спроби незаконно проникнути на територію однієї зі станцій київського метро. При собі в росіян були альпіністське спорядження, технічні засоби фото- та відеофіксації, а також пристрої механічного злому для подолання систем охорони.

“Зважуючи на те, що російські “дігери” не вчинили злочину та активно співпрацювали з вітчизняними правоохоронцями, українська сторона відстоюючи  європейські цінності верховенства права, прийняла рішення щодо їх примусового повернення до РФ. Обом молодикам також забороно в’їзд на територію України терміном на п’ять років”, – додають у СБУ.

Читайте також:
Напередодні фіналу Ліги Чемпіонів Україні може загрожувати російська кібератака, – СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна