ПВК “Вагнера” змінила назву та структуру, – Тимчук

 

Російська приватна військова компанія “Вагнера” (або просто “Вагнер”) змінила назву, організаційно-штатну структуру та чисельний склад. Тепер вона називається “Ліга”. Про це повідомив координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

Наразі, як стверджує Тимчук, це незаконне збройне формуванняскладається з основного бойового підрозділу “Ліга Ветерани”, яке було створено на базі полковий тактичної групи “Вагнер”, підрозділу “Ліга МТБ” (колишня адміністрація польового табору), “Ліга СБ”(колишня група “Слідопит”)  та тилового забезпечення.

Голова правління нової організації “Ліга” – Трошев Андрій Миколайович, який до цього перебував на посадах виконавчого директора ПВК “Вагнера” та керівника групи “Слідопит” (служба безпеки ПВК “Вагнера”, особистий номер М-2315). Командир підрозділу “Ліга Ветерани” – Уткін Дмитро Валерійович (позивний “Вагнер”, особистий номер М-0209). Пункт постійної дислокації – полігон Молькіно (Краснодарський край, РФ).

Крім того, всі співробітники ПВК отримали посади “фахівців”, які розділені на 4 категорії:
– фахівець 1-ої категорії – командир батальйону;
– фахівець 2-ої категорії – заступник командира батальйону;
– фахівець 3-ої категорії – командир роти, заступник командира роти, командир взводу, заступник командира взводу, командир відділення;
– фахівець 4-ої категорії – рядовий.

Читайте також:
СБУ опублікувала запис переговорів ватажка ПВК “Вагнер”
з російським генералом під час боїв за Дебальцеве

“Прикмета Вагнера – наколка-свастика”. Як влаштована і воює його ПВК

“Ворог – червоний”. Генштаб ЗСУ видав просту відеоінфографіку
про суть битви під Дебальцевим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна