КНДР вибухами знищила свій головний ядерний полігон

 

Північнокорейська влада завершила демонтаж ядерного полігону Пхунгері. Спостерігати за закриттям полігону пустили журналістів з США, Великої Британії, Росії, Китаю та Південної Кореї, але міжнародним експертом бути присутніми не дозволили. Об’єкт знищили серією вибухів, що тривала кілька годин, повідомляє Associated Press.

Закрити полігон КНДР вирішила після того, як президент США Дональд Трамп анонсував зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином 12 червня в Сінгапурі.

Як пишуть ЗМІ Південної Кореї, полігон в Пхунгері був одним з найважливіших об’єктів у програмі створення ядерної зброї КНДР. Саме там були проведені всі шість північнокорейських ядерних випробувань були проведені там.

Полігон складався з чотирьох підземних тунелів, в яких встановлені кілька перегородок і блокувальні двері для мінімізації ризиків.

Окрім тунелів були знищені наземні пункти спостереження, охоронні споруди і низка технічних об’єктів.

Читайте також:
КНДР заморожує ядерну програму й закриває полігон. Трамп задоволений

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна