У Волновасі відкрили храм пам’яті розстріляних бійців 51-ї бригади

 

У Волновасі Донецької області відбулося відкриття храму Святителя Миколая. Він був збудований честь бійців 51-ї бригади, що загинули біля цього міста 22 травня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

Будівлю зведено за підтримки громади Луцька та Волинської області, адже бійці, які загинули чотири роки тому, були родом з Волині.

Серед запрошених на відкриття храму були воїни Збройних сил та Національної гвардії України, представники духовенства, керівники міста Волноваха та Донецької області, військовослужбовці силових відомств та правоохоронних органів.

Храм став першою церквою Волновахи, де богослужіння проводиться українською мовою.

Нагадаємо, втрати ЗСУ в цьому бою стали найбільшими від початку антитерористичної операції та взагалі за історію української армії до того часу.

Загалом загинуло 18 бійців 51 омбр, ще близько 30 отримали поранення. Багато з тих, хто вижив, лікуються й досі.

Читайте також:
Масовий розстріл 51-ї бригади під Волновахою. Треті роковини перших великих втрат ЗСУ в АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна