СММ ОБСЄ виявила армаду забороненої техніки бойовиків біля Луганська

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що виявили значне скупчення важкого озброєння контрольованих Росією бойовиків біля окупованої Бугаївки на Луганщині.
Про це йдеться у звіті місії за період із 19:30 20 травня до 19:30 21 травня, опублікованому на сайті ОБСЄ.

Зазначено, що СММ продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, що передбачено комплексом заходів із виконання Мінських угод і Рамковим рішенням про відведення озброєння калібру понад 100 мм, а також Мінським меморандумом.
При цьому 20 травня в непідконтрольних уряду районах безпілотний літальний міні-апарат СММ виявив 15 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, 122 мм) та одну протитанкову гармату (МТ-12 “Рапіра”, 100 мм) на південний схід від населеного пункту Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська).

Біля Бугаївки безпілотник СММ виявив також 21 танк (Т-64), чотири зенітні ракетні комплекси (9К35 “Стріла-10”) і сім мінометів (2Б11 “Сани”, 120 мм).

У тому самому районі безпілотник також зафіксував близько 60 бойових броньованих машин та іншу техніку, що є порушенням визначених координат для відведення озброєння.

Крім того, наступного дня спостерігачі бачили чотири реактивні системи залпового вогню (БМ-21) поблизу населеного пункту Новоамвросіївське за 56 км на схід від Донецька.

Читайте також:
ООС: один загиблий і три поранені воїни, ворог влаштував артналіт на Талаківку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна