Міносвіти винесло догану ректорові ВНЗ, який послав студентів у Крим

 

Міністерство освіти і науки оголосило догану ректору Сумського державного педагогічного університету Юрію Лянному за направлення студентів СДПУ на практику до окупованого Росією Криму.

“21 травня 2018 року в МОН підписано наказ про оголошення догани ректору Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Юрію Лянному за невиконання умов трудового контракту. Таке рішення прийнято на підставі рекомендацій експертно-кадрової комісії 17 травня 2018 року”, – йдеться в повідомленні прес-служби МОН.

Зазначається, що Міністерство також скерувало листа до Служби безпеки України із проханням з’ясувати обставини організації та здійснення поїздки студентів університету до окупованого Криму, “під час якої життя студентів наражалося на небезпеку”.

Також МОН звернулося до ГУ Нацполіції в Сумській області щодо перевірки факту спільної роботи близьких осіб в університеті.

“В разі підтвердження наявності потенційного чи реального конфлікту інтересів правоохоронними органами та МОН будуть вжиті відповідні заходи”, – зазначає прес-служба відомства.

Відповідно до трудового законодавства, якщо ректор систематично не виконує обов’язки, покладені на нього трудовим договором, і до нього раніше застосовувалися заходи дисциплінарного стягнення, то це може бути підставою для розірвання трудового контракту з ним на підставі п.3 ст.40 Кодексу законів про працю України, уточнили в МОН.

Як інформувала “Новинарня“, про те, що студенти Сумського педуніверу провели туристичну практику в окупованому Криму, стало відомо 13 травня.

Читайте також:
Походи по втраченому Криму.
Навіть після окупації АРК Юлія Красиленко продовжує свій унікальний проект
на стику ботаніки й етнографії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна