“Це політика”: київська друкарня відмовилася виготовити плакати з Сенцовим

 

Типографія “24 Print”, що знаходиться в Києві, не надрукувала замовлені активістами плакати на підтримку в’язня Кремля Олега Сенцова. Про це повідомила група солідарності з Сенцовим та Олександром Кольченком, представники якої намагалися зробити замовлення.

За словами активістів, їм відмовили, оскільки замовлені зображення “мають політичний характер”.

“Ось так. Плакати із зображенням Олега Сенцова, голодуючого за свободу українських в’язнів Кремля, з вимогою звільнення українських політв’язнів в РФ “мають політичний характер” – ну, мабуть. І тому їх ВІДМОВИЛИСЯ ДРУКУВАТИ в центрі столиці України!”, – обурюються автори допису.

Активісти оприлюдники скріншот повідомлення від працівника друкарні.

Представники типографії пообіцяли надати “Новинарні” свій коментар пізніше.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:
“Перетворив себе на зброю під ЧС-2018”. Обставини голодування Олега Сенцова
МЗС не виключає обмін Сенцова на Вишинського

Як інформувала “Новинарня“, невдовзі після окупації Криму, 10-11 травня 2014 року, співробітники російських силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка в Сімферополі.
25 серпня 2015 року російський суд засудив Сенцова й Кольченка за сфабрикованими обвинуваченнями у скоєнні “терактів” в Криму (відповідно, до 20 та 10 років колонії) і залишив відбувати покарання в Росії.
У червні ц.р. Верховний суд Росії відмовився переглянути вирок українському режисерові.
Сенцов свою провину не визнав.

Лише 2016 року Росія визнала Сенцова та засудженого разом із ним Олександра Кольченка громадянами України, що мало б тягнути за собою передачу Сенцова і Кольченка Києву для відбування покарання на Батьківщині.

У квітні 2016 року стало відомо, що Федеральна служба виконання покарань Росії представить мін’юсту РФ пропозиції щодо передачі чотирьох засуджених у Російській Федерації громадян України (серед яких Сенцов і Кольченко) для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але президент Путін і суд відмовили в передачі засуджених на батьківщину.

Спершу Сенцов відбував покарання в Якутську, а восени 2017 року його перевели в сумновідомому колонію у селищі Харп (Ямало-Ненецький автономний округ Тюменської області РФ, поруч із містом Лабитнангі) за Північним полярним колом.
Після перевезення в нову колонію Сенцов тривалий час утримувався у штрафному ізоляторі.

До нього не допускають українського консула.

Російський правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.

Навесні 2016 року Олег Сенцов заочно був відзначений в Україні Шевченківською премією.

14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування.

Читайте також:
Біля посольства Росії читали п’єсу на підтримку Сенцова. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна