Поліція провела облаву на організаторів договірних матчів. ОНОВЛЕНО

оновлено

Масова облава на можливих організаторів договірних футбольних матчів відбулася в Україні зранку 22 травня. Правоохоронні органи провели понад 50 обшуків в 9 областях України, повідомляє “Футбол24“.

За інформацією слідства, йдеться про 5 злочинних організованих груп. Як пише “Українська правда” з посиланням на власні джерела, у справі фігурує близько 50 осіб. Обшуки були проведені як мінімум у чотирьох арбітрів, які обслуговують ігри українського футболу та у кількох тренерів.

Фігурантами справи також виступають кілька президентів футбольних клубів. Наразі імена затриманих невідомі.

ОНОВЛЕНО. Представники Нацполіції провели брифінг, присвячений облаві. За словами правоохоронців, відбулося 40 обшуків, хоча можна було провести більше – до 500.

Під час брифінгу на екрані було продемонстровано ролик про окремі результати розслідування. Судячи з нього, під підозру потрапили до трьох десятків клубів. Серед них – луганська “Зоря”, харківський “Геліос”, донецький “Олімпік”, луцька “Волинь”.

Також поліція показала оперативне відео переговорів представників ПФК “Суми” з арбітром ФФУ. За перемогу над луцькою “Волинню” сумський клуб заплатив 100 тисяч гривень.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна