На Сумщині чоловік вбив себе гранатою на очах екс-дружини

 

У Сумській області в одному з сіл Краснопільського району 35-річний чоловік вчинив самогубство, підірвавши себе гранатою на очах у колишньої дружини.

Як повідомили 21 травня у відділі комунікації ГУ Нацполіції Сумщини, про загибель чоловіка розповів лікар бригади швидкої допомоги.
На виклик виїжджали також керівництво ГУ НП, слідчо-оперативна група відділення поліції, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб.

Колишня дружина самогубця розповіла, що вони були розлучені вже чотири роки, проте підтримували добрі стосунки, адже мали двох неповнолітніх дітей.
Того дня чоловік зателефонував і попросив прийти до лісосмуги неподалік від їхнього будинку, щоб попрощатися. Коли вона прийшла, побачила, що чоловік тримає в руках гранату. Спочатку він перекидав її з руки в руку, а після того, як боєприпас упав на землю – накрив своїм тілом.

Пролунав вибух. Жінка упри цьому не постраждала.

На місці події поліцейські знайшли металеві уламки та металеву скобу від гранати Ф-1, а під час обшуку в будинку загиблого виявили також незареєстровані гладкоствольну мисливську рушницю та набої різного калібру.

При цьому загиблий характеризується з позитивного боку, судимостей не мав.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), в рамках якого поліція з’ясовує причини та обставини самогубства, а також походження зброї та боєприпасів.

“Цей трагічний випадок красномовно доводить, до яких непередбачуваних  наслідків може  призвести незаконне зберігання зброї та боєприпасів. Тож поліцейські  вкотре звертаються  до осіб, які мають на руках таку зброю, негайно здати її до відділів, відділень поліції за місцем мешкання. Лише в такий спосіб можна вберегти себе та своїх близьких від небезпеки та уникнути кримінальної відповідальності за порушення законодавства”, – заявляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Читайте також:
Гранату в селі на Прикарпатті підірвав п’яний військовий – уродженець Донбасу,
– поліція

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна