МЗС закликає українців, які таки їдуть на ЧС до Росії, реєструватися в системі ДРУГ

 

Міністерство закордонних справ закликало українців, які планують їхати до Росії на чемпіонат світу з футболу, задля їхньої безпеки реєструватися в системі “ДРУГ”.

Відповідні застереження озвучив глава МЗС Павло Клімкін.

“Закликаємо кожного українця, який має квиток, зробіть декілька корисних нотаток в системі «ДРУГ», щоб ми розуміли, де ви перебуваєте. Не пошкодуйте 30 секунд свого часу, нам тоді буде значно простіше вам допомогти”, – зазначив міністр.

Як відомо, Міністерство закордонних справ України створило сервіс Добровільної реєстрації українських громадян (“ДРУГ”) для допомоги українцям, які подорожують за кордон.
Сайт МЗС зазначає, що ця система є ефективним інструментом попередження, за потреби — розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном — природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Вінальна частина чемпіонату світу з футболу стартує в Росії 14 червня. Матчі мундіалю пройдуть зокрема в Ростові-на-Дону й Сочі.
Україна не бере участі в ЧС-2018. ФФУ також відмовилася від квитків на турнір.

Президент Петро Порошенко закликав захід бойкотувати ЧС у Росії.

Читайте також:
В’язень Кремля Карпюк радить українцям не їхати на ЧС-2018 до Росії

На час ЧС-2018 Росія не впускатиме вантажівки й автобуси з Донбасу,
– ДПСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна