ІДІЛ закликає влаштувати теракти на фіналі Ліги Чемпіонів у Києві, – ЗМІ

 

Терористична організація “Ісламська держава” (ІДІЛ) виступила з закликом влаштувати теракти під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА у Києві 26 травня. Про це пише британське видання The Sun із посиланням на закритий канал у Telegram, у якому нібито поширюється інформація від терористів.

Лідери терористів, за інформацією видання, закликають своїх послідовників самостійно атакувати фанатів “Реала” та “Ліверпуля” у столиці України, використовуючи холодну зброю або автотранспорт. Також терористи оприлюднили низку плакатів агітаційного змісту з фото озброєних людей на тлі НСК “Олімпійський”.

При цьому в британській розвідці скептично оцінюють потенціал бойовиків в Україні. Фахівець із безпеки Оллі Уїлтшир вважає, що ІДІЛ не має ресурсів в Києві для масштабного теракту. Хоча спробу терористів невеликими групами проникнути в столицю України для дрібних акцій він не виключає. Однак, на його думку, справжня мета бойовиків – Чемпіонат світу в Росії.

У СБУ в коментарі сайту “Сегодня” відзначили, що фахівці спецслужби бачили і відстежили ці повідомлення. І, на думку експертів, ця інформація з’явилася не без участі російських спецслужб.

“Ця інформація вже в роботі. Наші експерти відстежили інформацію. Дуже схоже на те, у всякому разі наші фахівці схильні до того, що дана інформація з’явилася за участю російських спецслужб для нагнітання інформаційного ажіотажу, паніки і хаосу напередодні фіналу Ліги Європи в Києві. Але наші фахівці постійно відстежують цю інформацію, щоб не допустити провокацій “, – цитує сайт речницю СБУ Олену Гітлянську.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:
Поліція перейшла на посилений режим до фіналу Ліги Чемпіонів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна