Фінал Ліги чемпіонів: УЄФА погодилася прибрати лого “Газпрому” з Хрещатика

 

Європейська футбольна спілка (УЄФА) підтримала позицію влади Києва про неможливість використання логотипів російського “Газпрому” в оформленні фан-зон на вулицях української столиці з нагоди фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

“Масові акції протесту, акти вандалізму і графіті-шоу скасовуються. УЄФА погодилася з позицією КМДА про неможливість використання логотипів “Газпрому” навіть як інформації про партнерів Ліги чемпіонів. Усе прибрано”, – повідомив офіційний представник Київської міської держадміністрації з питань підготовки до фіналу ЛЧ-2018 Андрій Мірошниченко.

“Уже зараз друкується нове оформлення, яким замінять демонтоване. Всім вдячні за розуміння”, – додав він у дописі в “Фейсбуці”.

Напередодні логотипи “Газпрому” були помічені на території фан-зони УЄФА “Фестивальне містечко” на Хрещатику. Це викликало обурення киян та інгих українських користувачів у соцмережах.

Як відомо, “Газпром” став спонсором Ліги чемпіонів УЄФА у 2012 році. У 2018-му угоду УЄФА з російським монополістом було продовжено ще на три роки.

Раніше Андрій Мірошниченко заявляв про те, що символіка компанії країни-агресора не буде представлена на вулицях Києва в дні фіналу ЛЧ. Проте реклама “Газпрому” все ж з’явилася.
Київська влада попросила УЄФА зняти рекламу “Газпрому” з банерів у “Фестивальному містечку”, інформує “44”.

Фінальний матч чоловічої Ліги чемпіонів-2018 між “Ліверпулем” і “Реалом” відбудеться 26 травня на НСК “Олімпійський”.

Читайте також:
Поліція перейшла на посилений режим до фіналу Ліги Чемпіонів

Голова ФФУ віддав Кубок Ліги Чемпіонів доньці співмешканки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна