Суд у Херсоні залишив під вартою “довірену особу Путіна” Одновол

 

Апеляційний суд Херсонської області залишив під арештом затриману на адмінкордоні з Кримом Олену Одновол (Юревич), яка є керівником кримського відділення російського громадського руху “Волонтери Перемоги”.

Про це повідомляє видання “Крим. Реалії” з посиланням на адвоката кримчанки Ігоря Мокіна.

Справа в апеляційному суді слухалася 17 травня. Одновол була доставлена і брала участь в засіданні.

Як інформувала “Новинарня“, 36-річна мешканка міста Саки Олена Одновол (нар. у селі Ярке Джанкойського району АР Крим) була затримана СБУ на Чонгарі 23 квітня, коли їхала із незаконно анексованого Криму на “материк” на хрестини.
Її основна робота – громадська активність у колабораційних організаціях та різних структурах на кшталт “молодіжних рад” при окупаційних російських адміністраціях Сак та Криму.

Згідно з даними української прокуратури, затримана незаконно організувала і проводила в анексованому Криму та Севастополі збір підписів на підтримку висування Володимира Путіна кандидатом на посаду президента Росії на виборах 2018 року, була “довіреною особою” Путіна.

Прокуратура АРК вручила їй підозру в державній зраді (ст. 111 ККУ).
25 квітня суд у Херсоні заарештував Одновол на 60 діб без застави. Тоді прокурор заявляв, що Одновол – на п’ятому місяці вагітності.

Як відомо, наприкінці 2016 року Олена Юревич змінила прізвище в російському паспорті на Одновол. Але від українського паспорта, оформленого на дівоче прізвище, Юревич не відмовилася.

Нагадаємо, з початку 2018 року СБУ затримала ще трьох колабораціоністів із органів окупаційної влади в Криму – екс-“міністр охорони здоров’я” Петра Михальчевського (у Києві), екс-заступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт – їм обом інкримінують ст. 111 КК України – “державна зрада”, а також депутата Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна (ч. 2 ст. 110 – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).
Крім того, на Азовському морі українські прикордонники затримали риболовецький сейнер “Норд” із Керчі, його капітану Володимиру Горбенку висунули дві підозри та обрали запобіжні заходи, зокрема щодо заборони виїзду в Росію та Крим.

Читайте також:
Прокуратура порушила справу про держзраду щодо “людини Портнова”
– кримського колаборанта Коровченка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна