Підполковника НГУ посадили на 13 років за державну зраду

 

Один із районних судів Харкова оголосив вирок підполковнику Національної гвардії за обвинуваченням у державній зраді. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Нацгвардієць був завербований представниками ФСБ РФ у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту до Росії. На виконання вказівок кураторів він передавав одним із месенджерів та електронною поштою до Росії відомості, що містять державну таємницю, зокрема дані про сили та засоби, задіяні у проведенні АТО.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у травні 2015 року на території його частини на Харківщині. Під час спроби втекти нацгвардієць наніс тілесні ушкодження працівнику СБУ.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі з позбавленням військового звання – підполковник.

Читайте також:
Жінку-оператора з Нацгвардії за держзраду посадили на 4 роки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна