Набули чинності українські санкції проти росіян, синхронізовані зі США

 

Сайт президента України 18 травня опублікував указ №126/2018 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року “Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.
Цей документ був підписаний президентом Петром Порошенком 14 травня і передбачає, що указ набирає чинності з дня опублікування.

Повідомляючи про нові санкції, в РНБО зазначили, що ці санкції запроваджуються проти юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України, а також щодо яких було застосовано відповідні рішення урядами США та країн Євросоюзу.

“Санкції запроваджуються… на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо”, – зазначили в РНБО.

Санкції також запровадили щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, котрі утримуються в Росії, депутатів Державної думи та членів Ради федерації Федеральних зборів Росії.

При цьому в Радбезі не вказали, проти яких громадян і компаній запроваджуються санкції. Цих уточнень не містить і оприлюднена частина указу президента України.

Крім того, РНБО продовжила дію санкцій, застосованих у попередні роки.

Рада нацбезпеки також підтримала пропозиції про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД та доручила Міністерству закордонних справ України вжити в заходів стосовно припинення дії окремих міждержавних угод.

Як інформувала “Новинарня“, 6 квітня Міністерство фінансів США запровадило нові санкції щодо 26 росіян, зокрема семи великих російських бізнесменів і 17 високопоставлених чиновників Росії, а також щодо 15 компаній, у томи числі щодо 12 компаній, якими володіють або які контролюють ці бізнесмени чи чиновники. Серед тих, проти кого запровадили санкції, – бізнесмени Олег Дерипаска, Аркадій Ротенберг, керівник “Газпрому” Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев та ін.
Президент Петро Порошенко після цього висловив намір синхронізувати санкції з американськими.

Читайте також:
Порошенко обіцяє санкції проти олігархів Росії слідом за США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна