На Запоріжжі СБУ викрила мережу інформаторів російських спецслужб. ФОТО, ВІДЕО

 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Запоріжжі мережу інформаторів, організовану представниками російської розвідки. Організатором групи з шістьох людей є мешканець Запорізької області, передає прес-служба СБУ.

У 2015 році в Криму чоловік був завербований представниками російських спецслужб. Від кураторів він отримав завдання створити в Запорізькій області розгалужену мережу інформаторів. Основним завданням агентів був збір та передача інформації про блокпости та переміщення української військової техніки у донецькому напрямку. Крім того, вони розробляли та відпрацьовували безпечні маршрути в’їзду на територію Запоріжжя з тимчасово окупованих територій. Спецслужби РФ також цікавило розташування об’єктів критичної інфраструктури, військових частин, правоохоронних органів та адміністративних будівель регіону. Інформацію агенти передавали кураторам мобільними телефонами та через інтернет.

“Оперативники спецслужби затримали організатора мережі за місцем проживання. Під час обшуків правоохоронці вилучили телефони, комп’ютерну техніку з доказами контактів з російськими кураторами, плани-схеми розташування військових частин та будівель правоохоронних органів, гранату РГД-5, набої калібру 5,45 та 9 мм, російську символіку та велику кількість військового спорядження”, – додають в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (Державна зрада) та 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Віршується питання щодо оголошення про підозру організатору мережі. Стосовно інших учасників буде прийнято окреме процесуальне рішення.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна