Прямі збитки України від Керченського мосту становлять півмільярда гривень на рік, – Омелян

Прямі збитки України після будівництва окупантами Керченського мосту Міністерство інфраструктури оцінює в 500 мільйонів гривень на рік. Ці збитки країна несе внаслідок вимушеного зменшення тоннажності суден, які заходять до українських портів Маріуполя і Бердянська, оскільки міст обмежує своєю висотою прохід кораблів. Про це повідомив журналістам після засідання уряду міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає УНІАН.

“Але непрямі збитки – це мільярдні збитки”, – додав міністр.

Омелян зазначив, що, крім обмеження тоннажності, Керченський міст загалом щодня ставить під загрозу закриття прохід суден через Керченську протоку.

“Цей міст – не просто міст, це інструмент економічного і політичного тиску на Україну, інструмент блокування в будь-яку секунду Керченської протоки для судів не лише з українським прапором, але і всіх країн”, – пояснив він.

Міністр зазначив, що відповідні звернення в міжнародні судові інстанції було надіслано Міністерством закордонних справ України, і українські підприємства також порахували збитки, які будуть виставлені РФ.

Читайте також:
Путін за кермом КамАЗа відкрив міст в окупованому Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна