Німеччина просить про послаблення і винятки із санкцій проти РФ

 

Німеччина намагається переконати США відтермінувати запровадження нових санкцій проти деяких російських компаній і прагне домогтися винятків щодо деяких обмежень.

Про це заявив під час візиту до Москви міністр економіки ФРН Петер Альтмайєр, передає DW.

“Мені було важливо поговорити з представниками німецької економіки. Багато як середніх, так і великих компаній працюють у Росії, створюють робочі місця, роблять тут добрий бізнес. Від нас залежить, як захистити їх від негативного впливу нових американських санкцій щодо Росії”, – сказав Альтмайєр.

Із цього питання переговори йдуть у двох напрямках, пояснив міністр.

“По-перше, з американським урядом – з метою в певних випадках відтермінувати запровадження санкцій і домогтися винятків. По-друге, з російським урядом – щоб переконатись, що російські контрсанкції не ускладнять ситуацію для німецького бізнесу”, – розповів Петер Альтмайєр.

За словами міністра, зараз йдеться про те, як “відкрити нові можливості для співпраці: у галузі середнього бізнесу, який в Росії розвинений значно менше, ніж в Німеччині, у галузі навчання, у сфері екології та енергетики, щодо пілотних проектів”.

“Є дуже багато сфер, яких санкції не торкаються, тому ми повинні використовувати цей шанс”, – зазначив Альтмайєр.

У червні відбудеться засідання стратегічних робочих груп німецького міністерства економіки і російських партнерів, повідомив він, “і на всіх рівнях ми просуватимемо ці проекти”.

“Крім того, ми обговорили з російськими партнерами питання зменшення бюрократичних процедур, а також забезпечення правових гарантій німецьким бізнесменам”, – додав Альтмайєр.

Очільник німецького мінекономіки також взяв участь в підготовці зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна, яка має відбутися 18 травня в Сочі.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні Сполучені Штати ввели нові санкції проти 24 близьких до Кремля російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній. У Вашингтоні закликали ЄС приєднатися до цих обмежень.
До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній “Ренова” Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Читайте також:
Німецький Siemens підтвердив потрапляння його турбін до Криму
в обхід санкцій і судиться з росіянами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна