Волкер розповів, коли поїде у Луганськ та Донецьк

 

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер зможе відвідати Донецьк і Луганськ, коли ці міста повернуться під контроль України. Про це він заявив 15, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції в Слов’янську, повідомляє УНН.

“Я з великим задоволенням відвідав би Донецьк і Луганськ, коли там буде відновлений мир і український контроль, коли ці території знову повернуться до України. Чого не хочу робити, то це давати будь-який привід, щоб легімітизувати так звану політичну волю так званих народних республік, штучно створених Російською Федерацією”, — додав він.

Крім того спецпредставник пояснив, що якщо Росія накладе вето щодо встановлення миротворчої місії ООН на Донбасі, це означатиме, що вона не прагне миру.

14 травня Курт Волкер прибув в Україну, а наступного дня вирушив на Донбас для оцінки ситуації на місці та провів зустріч з командувачем Об’єднаних сил Сергієм Наєвим.

Читайте також:
Волкер пояснив, навіщо США поставили Україні “Джавеліни”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна