Ніхто з журналістів не вступився за “РИА Новости Украина”. І це добре

 

Сергій Сидоренко
журналіст, засновник і головний редактор сайту “Європейська правда”

(FB)

Маю що сказати про РИА Новости Украина. Чи то сказати, чи то спитати.

Де? Де дописи на захист простих журналістів та шеф-редакторів агентства? Тих простих українців, які там працювали, героїчно позбавляючи російський бюджет валюти? І взагалі, вони годували свої сім’ї, чому ніхто їх не захищає? Адже дехто з них, може, навіть не писав пропаганду і взагалі – скажуть вам, що люблять Україну.

Між іншим, там справді є люди, які щиро вірять, що вони “просто працюють”, і чесно пишуть собі новинки, просто роботодавець “стрьомний”. Кстатє, дехто з них навіть в мене у френдах, з ще дореволюційних часів (привіт, Люда!). Але у в стрічці – ані слова на їх захист. Навіть медіаспільнота© мовчить, хоча ж свобода преси і вот ето всьо.

Але ок, досить тролінгу. Те, що всі мовчать – реально дуже тішить. Бо саме так і має бути.

Бо РІА Новості – це НЕ ЗМІ. А його співробітники – не журналісти. Це орган пропаганди, частина військової машини країни-агресора, яка веде з моєю державою гібридну війну. Так само як і “звєзда” та інше рашатудеї.

Не можна працювати штатним прибиральником у Освенцимі і говорити, що не брав участь у Голокості. Не можна працювати у інформаційних військах Кремля і вдавати, що просто чесно робиш свою роботу. Відповідальність за постріл несе не лише той, хто натискає гачок, але і той, хто підносив снаряди.

А тому – жгі, СБУ, жгі. А “колег” зовсім не шкода, вони самі, свідомо обрали роботу розносника патронів. А за свій вибір колись треба відповідати.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна